FC2ブログ

電子レンジ(追記あり)  microwave oven

この25年近くでずっと思うことは、電子レンジは便利なものだなぁと言うこと。そして、昔に比べて格段進化もしていることです。


What I think for these 25year- old is that microwave oven is very convenient ,and compare with old days its’ progress is so clear.


私は直径20cmくらいの平らで高さが7,8cmある耐熱皿と15cmくらいのボール型の耐熱皿を2つ持っています(今の時代はシリコンなども出ていますがが、私はシリコンは雑誌の付録でついていた小さなパウンドケーキ型しかもっていません)シリコンのことは良くわかりません(^_^メ)


I have flat ,a diameter of 20cm,7,8 cm high ,heat resistant glass dish and bowl shaped , a diameter of 15 cm heat resistant glass dish. (these days silicon mold is now in new trend, but I only have small pound cake shaped mold which was the appendix of a magazine. Therefore I don’t know much about silicon(^_^メ)



良く作るのは目玉焼き ①少し高さのある器に卵を割ります  ②フォークで黄身をよく刺し電子レンジで調理した時、レンジ内で爆発しないようにします。  ③電子レンジに入れて50秒~1分程度加熱(500wのレンジの場合、まだ白身が生の場合があります)   ④一度取り出してから10~20秒加熱(爆発させないよう中を見ながら、卵が盛り上がってきたりした時は途中でレンジを止めて下さい。少し早く止めて余熱で白身を固まらせることもできます)目玉焼きを2つ同時に作る時は大きめの少し深さのある皿に二つ卵を割り、②をした後,レンジで1~1分10秒くらい加熱し、一度取り出し、レンジの中をみながら更に10~20秒くらい加熱し、包丁かアウトドア用のプラスティックナイフなどで半分に切って下さい(レンジや皿により加熱時間は変わるので色々試してみて下さい(*^o^*))


What I often made is sunny side up.①break an egg in a dish that has a certain height ②pierce egg yolk well with folk to prevent its explosion
③heart the egg for 50seconds~1minute in microwave oven(under 500w microwave oven in this case egg white may be still raw) ④after check the egg heat 10~20 seconds(as you watch not to explore . If the egg swells stop heating. you can stop faster to harden with residual heat) when it is 2 eggs at the same time prepare bigger and deeper dish , break 2 eggs, after doing②,heat 1 ~ 1 minutes and 10second, check the eggs once then heat 10 ~ 20 seconds as you watch them. Cut half with knife of plastic knife for outdoor(because of microwave oven and dishes the heat time will be changed so try and find nice timing for your own microwave oven(*^_^*))



大きな耐熱皿の方でスパゲティを茹でてみたり(1人分しか作れませんが、水と塩を耐熱皿に入れスパゲティを半分に折っていれ、付属のフタかラップをして、スパゲティのゆで時間プラスの5,6分(8分で茹であがるものなら13分から14分:500Wで)くらい電子レンジにかければ茹でられます


I make spaghetti with my flat heat resistant dish(it’s for 1 person pour some water and put some salt in heart resistant dish and break the spaghetti in two, place a microwave pot lid or cover food wrap, heat about 5,6
Minutes more to add boil time: if the spaghetti is boiled 8 minutes heat 13,14 minutes at 500 w )


耐熱容器に野菜を入れてゆでたり(ブロッコリなら1株を小さく分けてフタかラップをして2分半から3分弱:500Wの場合(ブロッコリの芯も使う時は加熱時間を1分半~2分くらい追加、芯は簡単に皮をむくことをお勧めします)、人参や玉ねぎ等の下ゆでも電子レンジでできたり:人参は小1本を刻んだもの(2mmくらいのイチョウ切りの場合)を耐熱皿に入れて2分前後で使いやすい堅さになり(しっかり、むらなく加熱したい時は倍以上の時間加熱して下さい【途中で一度取り出し、混ぜると均一に加熱されます】)、玉ねぎは中1個を刻んだものが1分半から2分弱で下ゆで状態になってくれます【しっかり加熱したい時は倍以上の時間加熱して下さい。こちらも途中で一度取り出し混ぜると均一に加熱されます】)


Or you can boil vegetables with heat resistant glass dishes(if it is broccoliseparate it with small pieces ,heat 1 and half minutes or 2【if you want to heat very well, please heat more than double time】with pot lid for microwave or food wrap2 and half minutes or 3 minutes :if it is500W(if you want to use the core of broccoli heat1 or 2minutes more, recommend to peel skin of it )、if it is carrot or onion : small size carrot(chopped about 2mm thin),heat 2 minutes(if you want to boil well heat more than double times【open once to check and mix that makes carrot steam well all over】)medium size onion(chopped in pieces)heat 1 or 1 and half minutes【when you want to boil well heat about double time and open once to check and mix that to makes onion steam well】



で加熱した野菜を入れて、私の場合は味噌汁をつくったりします①鍋に水を入れ沸騰させる(だしをとるか、だしのもとを入れて下さい)   ②人参、玉ねぎを①の鍋に入れて3分前後煮る   ③ブロッコリを加え1、2分煮る   ④味噌を入れる(お好みで②の後に味噌とブロッコリを同時に入れてもOKです)
人参、玉ねぎ、ブロッコリだけでも十分に美味しいのですが、揚げやウインナー等を入れてもいいなと思います。私の場合、食欲が少ない時はポン酢や柑橘系のドレッシング(ノンオイルのゆずドレッシングなど)を加えています(おわんに大さじ2/3杯くらい)試したことはありませんが、レモンとお醤油少々なども良いかもと思います。


with steamed vegetables↑,in my case I make MISO soup①pour water and stock boil it ②put carrot and onion to ①pot and boil about 3minutes ③ add broccoli boil 1 or 2 minutes ④put some MISO (if you like you can put MISO and broccoli at the same time after ②) this MISO soup is taste good only with these vegetables but it is good idea to put some ABURAAGE(cutting TOFE in slice and frying )or wieners. When I don’t have much appetite add some soy sauce with vinegar called PONZU or dressing of citrus fruits (non-oiled YUZU citrus fruits dressing etc.) (2/3of them in my case in the MISO soup bowl)lemon plus soy would be nice taste ,too



カフェオレも鍋ほど美味しくはできませんが、大き目のマグカップに牛乳を7,8分目まで入れて温め(3分弱:500w)取り出してインスタントコーヒや砂糖を好みの量入れれば出来上がり(熱いので、猫舌の方は少しさめるまで待つか、最初に牛乳を6、7分目までにして、出来上がったあとに邪道ですが牛乳か水を少し足して下さい)


You can make café au let with microwave oven(the one making with pot might be better taste ),with mug cup pour 7 or 8 /10 of milk and heat it for about 3 minutes (500w)put some instant coffee and sugar (it very hot so if you can’t drink too hot one wait for a while or at first pour 6 or 7 /10 of milk then after heat in microwave oven add some milk or water)


私のうちに電子レンジが来たのは28年前くらい。私の母が病気になり、当時中学に入学間近、でも料理のできない私でもお惣菜などをあたためて温かい食事が食べられるようにと言う気持ちから、母が買ってくれたものでした。確か、温め機能しかなかったきがしますが、子供心に「便利だなぁ」と思ったことを覚えています。


It was about 28 years ago, the microwave oven came to my house first time. That was when my mother became serious disease , I was about to enter junior high school but didn’t know how to cook so she bought it for us to be able to heat delicatessen etc and eat hot meals. That microwave oven only had heat up function but ,I still remember to think “it was so convenient”.


今の時代は殆どの家に電子レンジがあり、電子レンジも進化して、温める機能とオーブン機能が付いているので、1台で煮る料理から焼く料理まで幅広く使えて一段と便利になり、ワット数も500W~私が知るところでは家庭用でも1500Wくらいまであり、時間の短縮化もされていて嬉しい限り。ついでに、ガスで茹でる代わりに下ゆでや電子レンジ温めを多くるすと、ガス代も安くすみ、電気代はそれほど上がらないので家計にも優しいはず(*^^)v


In this time there is microwave oven almost each house, and it has been progressed. they have heat up function and also oven function, therefore we can make wide range of cooks there seem about 500w ~ 1500 w microwave oven where I know ,so it is very good to make cooking shorter. Moreover it’s cheaper to steam or boil with microwave oven than using gas stoves (*^^)v


さて、今日は月曜日、仕事始めの週の方も多いはず、私もそうです。電子レンジとのコラボは今はまだありませんが、何時かそんな日が来るといいなと思う私の会社、遠藤木型、そして遠藤木型の開発部、塗りプラ倶楽部(キティちゃんの立体塗り絵やジンギスカン鍋、アロマデフーザー等の取り扱いをしています。)に是非遊びに来て下さいね(*^_^*)


Well, today is Mon, there must be a lot of people who start of the work again. So do I. The company where I work called ENDO KIGATA(make mold by mainly woods )we still don’t have collaboration with microwave oven, but I wish someday my dream might come true, and our company’s developing field called NURIPURA club(we produced HELLO KITTY 3-D painting, HELLO KITTHY JINGISUKAN(JAPANESE STYLE BBQ) pan, HELLO KITTY apple shaped fragrance diffuser made by wood all product are only avairable in JAPAN unfortunately ,you can’t buy except JAPAN even , on net. So if you have chance please come to visit HOKKAIDO,JAPAN you can buy the BBQ pan at CHITOSE international airport although the pan s are very popular and now is out of stock(>_<)we are now in a hurry to make them again)


遠藤木型 → http://www.endokigata.com/




塗りプラ倶楽部 → http://store.shopping.yahoo.co.jp/nuripuraclub-net/index.html





ENDO KIGATA co. → http://www.endokigata.com/





NURIPURA CLUB → http://store.shopping.yahoo.co.jp/nuripuraclub-net/index.html




皆さんにとって良い1日になりますように( ^^) _U~~

I wish you a nice day( ^^) _U~~
スポンサーサイト



コメントの投稿

非公開コメント

No title

ごんさん
お疲れさんです
  
電子レンジとコラボはない事はない
塗りプラ系には使える
  
それにしても、朝早く余裕がある?

No title

木型屋さん、こんばんは。塗りプラ系での電子レンジとのコラボ、なかなか難しいかもとおもっていましたが、木型屋さんのコメントで可能性がしっかりあるんだなと実感できました、ありがとうございます。


私は朝起きるのは苦手な方です。なのでブログは夜書く方が多いです。でも時々朝早くに目が覚めたり、夜にブログを書いたりしたいけれども眠くて頭が回らない時は朝にブログを書きます(その方が効率は良いのですが、未だに時間配分は上手にできません…)((+_+))
プロフィール

ゴン GON

Author:ゴン GON
20代なか頃まで平凡な暮らしをしていて、そのあとで心の病気になり42歳になった今でもこの病気とお付き合いしています。

最新記事
最新コメント
最新トラックバック
月別アーカイブ
カテゴリ
検索フォーム
RSSリンクの表示
リンク
ブロとも申請フォーム

この人とブロともになる

QRコード
QRコード