FC2ブログ

春までもう少し

まだまだ外は寒いのですが、2月4日は立春でした。もう春の足音がちょっぴり聞こえてくるような心持になります。


Yesterday was the first day of spring by the old calendar,though it still very cold outside in Sapporo. Well, I may say that I feel like hearing the foot steps of spring a little.


最近は年齢を重ねるにつれて、時間が経つのが早く感じます。恐らく、自分で「あれもこれもしよう」と一杯一杯になるくらいに欲張るので、時間が経つのが早いのかなと思います(*^_^*)


As getting old I feel like time pases faster than before. It may be because I try to carry out too many things at once…I must be greedy…


それと同時に時間を効率よく使えず、気づくとのんびりしてしまったり、掃除をする時も段取りが悪かったりと…
今年の目標はスピード・アップなので、もう少しなんとかしなければと感じます。


At the same time I can't use my time efficiently , and become slow tempo soon before I knew it or I also take a lot of time the way I clean my room because I don't think about what to do first.This year's my resorution is "speed up" I somehow have to do somethingto change myself.


今、仕事で木型の仕事で原図を書く練習をしています。本当にごくたまに、簡単な洋服を縫ったりすることがありましたが、服の型紙を取る時は心配性の私はいつも2,3ミリ多めに縫いしろをとったり、ほぼどんな時も寸法や分量を同じにしない大雑把な性格です。


I now practicing drawing the original drawing. When there is free time I sew simple clothes by sewing machine once i a while,because my too much worries when I cut the patterns I do 2~3 mm more than original size for marginsto sew up. Most of time I don't follow the instruction about size or amout I'm sketchy.


そんな私がミリ単位で原図を書くこと、これは想像もしないことでした。まだまだ始まったばかりで、右も左も解らないのですが、正確な原図が書けるように頑張ろうと思います。


Inever imagine to be someone who deal with the original drawings. A few days past since starting to do this . I'm a beginner who doesn't know what to do at all, anyway I will go for it to be able to draw the precise original drawings.


今日はとっても簡単な料理(料理とも言えないくらい簡単な)アスパラとホタテの貝柱の炒め物を。

Today’s recipe is very easy(I don’t know if it can be called cooking)

・アスパラ 1束   ・バター または マーガリン 大さじ2  ・ホタテ貝柱  7~8個
・塩、粗びきコショウ(または柚子胡椒)などの調味料

・1 bunch of asparagus ・2table spoon of butter or margarine ・7~8scallops
・Salt 6 pepper or pepper with citrus called YUZU

①アスパラ 1束は小さく切り、皿に入れ大さじ2杯くらいの見ずを入れ500wの電子レンジで2分弱加熱

②アスパラ加熱の間にフライパンにバターを入れ、中火でホタテ貝柱を炒める

③①のアスパラを水気を切りフライパンに入れ、蓋をして1分蒸す

④強火にしてさっと炒め水気を飛ばし、塩、あらびき胡椒、またはゆず胡椒や醤油等で味付けをする。

①chop asparaguses in small size. place it on plate or heat-resist plate. Pour 2table spoon of water .Heat at microwave oven(500w)for about 2minutes

②while asparaguses heat put butter or margarine into frying pan, stir scallops

③after throwing ①’s water of asparaguses put them into ②’s pan, cover with lid ,steam for a minute

④flavored with salt & pepper or salt & YUZU pepper or AJISHIO(stock seasoning plus salt together)


私の働いている遠藤木型、ヌリプラ倶楽部では只今、新製品を続々と開発中です(まだみなさんに教えられないのがとても残念ですが) ヌリプラ倶楽部HPではキティちゃん関連の製品、自分のアイティあで使い道を見つけられる馬の飼い葉桶、とってもお買い得のプラスチックにも塗れる絵の具(速乾性で艶も出ます)石こうなど、ユニークなものを販売中です。ぜひ1度、遊びに来てくださいね。

遠藤木型の社長のブログやヌリプラ倶楽部の店長さんのブログも読んでいて心にのこるものがあり、楽しかったのでどうか気軽に遊びに来て下さいね。


ENDOKIGATA co. , its’ developing field “NURIPURA CLUB” where I work is now developing new products one after another(I feel sorry not to be able to tell you what they are yet. ) On our web site selling the unique products, such as related with HELLO KITTY, manger of horse which can use by the way you like, special price paints which can color on plastic, too(dry fast and have gloss effect), plaster and so on. Please come to visit our web site. And also ,please feel free to access our boss and manager’s blogs. There must be something remain in your heart and you can enjoy yourselves.

スポンサーサイト



コメントの投稿

非公開コメント

プロフィール

ゴン GON

Author:ゴン GON
20代なか頃まで平凡な暮らしをしていて、そのあとで心の病気になり42歳になった今でもこの病気とお付き合いしています。

最新記事
最新コメント
最新トラックバック
月別アーカイブ
カテゴリ
検索フォーム
RSSリンクの表示
リンク
ブロとも申請フォーム

この人とブロともになる

QRコード
QRコード